– Gastronomi festivali olan ‘Gaziantep Yemek Şenliği’, dün Ankara’da başladı ve 31 Aralık’a kadar devam edecek. Festival, Gaziantep’in yöresel lezzetlerini ve coğrafi işaretli ürünlerini Ankaralılarla buluşturuyor.
Ziyaretçiler, festivalde birçok yöresel ürünü yakından inceleme fırsatı elde ederken, ürünlerin yaygınlaşması ve doğal üretimlerin artması gerektiğini vurguladı. Esnaflar da ilginin yoğun olmasından ve ürünlere gösterilen değerden çok memnun olduklarını dile getirdi. Organizasyon sorumlusu İbrahim Oğul, yöresel ürünlerin tanıtılmasına özen gösterdiklerini ve Gaziantep’in kendine has özelliklerini Ankaralılarla buluşturmayı hedeflediklerini belirtti.
Gaziantep mutfağının yanı sıra şehrin tarihi ve kültürel değerlerinin de yer aldığı festivale, her yaştan katılımcının ilgi gösterdiği yarışmalar da düzenlendi. ‘En hızlı kebap yeme’ ve ‘En hızlı çiğköfte yeme’ yarışmalarıyla birbirinden farklı deneyimler yaşandı. Ahmet Köseoğlu en hızlı kebap yiyerek 1 kilogram baklavanın sahibi olurken, Kübra Nur Kandemir en hızlı çiğköfte yiyerek 1 kilogram salçanın sahibi oldu.
Katılımcıların Gaziantep kültürünü deneyimleme ve enfes lezzetlerini tatma fırsatı bulacağı ‘Gaziantep Yemek Şenliği’ 31 Aralık’a kadar devam edecek.
Bir yanıt bırakın